Пълнени картофи с кисели краставички

24/03/2020
Нина Б Иванова
отНина Б ИвановаЕнтусиаст28760
"Пригответе се за едно опасно вкусна комбинация - пълнени картофи с кисели краставички "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо898
  • Преглеждания за месеца817
  • Преглеждания за седмицата810
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги срежете по дължина, така че да се получат две половинки като картофени лодки. В тенджера с вряща вода ги бланширайте за 3-5 минутки. След това ги извадете и внимателно издълбайте по-голямата част от вътрешността на всяка половинка от картофите.

Отделете в дълбока купа издълбаното от картофите. Издълбаните лодчици подредете в голяма тава, с предварително намазано дъно с масло.

В дълбоката купа, където е вътрешността на картофите, прибавете майонезата, киселото мляко и солта. Разбъркайте добре сместа за пълнени картофки.

Нарежете киселите краставички на ситно и прибавете и тях в купата. Накрая нарежете и филето и го прибавете към сместа. Разбъркайте добре всички продукти в купата.

Започнете внимателно да пълните всяка половинка от картофите, докато сместа свърши.

Така приготвените пълнени картофи печете на 200 градуса около 1 час само отдолу и последните 5 минутки отгоре, за да получат златист загар.

Преди да извадите от фурната пълнените картофи с кисели краставички ги поръсете с настъргания кашкавал и запечете до златист загар.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: