Моята домашна торта от детството

23/03/2020
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак139293331
"Спомените от детството са безценни, точно като тази домашна торта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 050
  • Преглеждания за месеца3590
  • Преглеждания за седмицата5204
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блата:

Яйцата се разбъркват със захарта и се оставят 10 мин, за да се разтопи захарта, след което се разбъркват с миксер на пяна. Прибавя се постепенно брашното, в което е разбъркан бакпулверът, като бъркането продължава до получаване на мехурчета. Изсипва се в тава за блатове или във висока тава с диаметър 25 см. Печете тортения блат 30 мин на 150 градуса.

Крема:

Млечният крем за торта се вари на водна пара.

Прясното мляко със захарта се сварява до разтопяване на захарта.

Яйцата се разбиват с брашното и ванилията.

Маслото се разтопява леко и се прибавя към яйцата и брашното при продължително бъркане.

Сместа се изсипва на тънка струя в прясното мляко, като бъркането продължава до сгъстяване на яйчния крем.

Класическият блат за торта се изважда от формата, оставя се да изстине. Разрязва се с нож на два блата.

Във формата за торта се поставя единият блат и се намазва обилно с крем, след което се поръсва с натрошени орехи, намазва се отново крем и се поставя вторият блат.

Селската торта се намазва обилно от всички страни и отгоре с крем.

По желание тази вкусна торта на баба се поръсва с орехови ядки.

Моята домашна торта от детството трябва да престои 12 часа, преди да я разрежете. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: