Баница от хляб с кисело мляко

23/03/2020
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаМастър Шеф51815211
"Въобще не ни трябват кори за баница - имаме си хляб и той ни е напълно достатъчен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази баница от хляб с кисело мляко рязваме филийките пълнозърнест хляб на кубченца - като крутони.

В съд разбъркваме яйцата с киселото мляко, содата бикарбонат, хималайска сол и чубрица.

Намазваме тавичката с шарлан и разстиламе половината от хлебните парченца по дъното ѝ.

Поръсваме с извара и след това с помощта на лъжица разпределяме половината от млечната смес отгоре.

Повтаряме същото и с останалите кубченца, извара, този път поръсваме и с шарлан и накрая заливката.

Печем приготвената баница от хляб на 180 градуса за около 25 минути (ако твърде много се запече от горната страна, може на 20-тата минута да превключим фурната да пече само от долната страна още 5 минутки.

Нарязваме на парчета и поднасяме още топла!

Интересна икономична баница - хем мекичка, хем хрупкава!

Чудно Вкусно! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: