Моята баница Пухкавелка

21/03/2020
Ирина Колева
отИрина КолеваНовак1441
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката която ползвам е с размери 32х20 см.

Вземете 3 от яйцата и разделете жълтъците от белтъците. Разбийте на сняг белтъците с щипка сол. От млякото си заделете 1/3, а в другото добавете содата и бъркайте, докато шупне.

Прибавете жълтъците и разбъркайте добре. На два пъти с помощта на дървена лъжица (без миксер) добавете разбитите белтъци и разбъркайте до хомогенност.

Добавете натрошено сирене на вкус.

Поливаме кората небрежно със сместа, сгъваме на хармоника и внимателно я слагаме в леко намазнена (не много мазно дъно, за да не падне при обръщане) тава като леко я сгъваме.

Не натискаме отгоре и не ги тъпчем плътно една в друга. За заливката на баницата по същия начин разделяме жълтъка от белтъка на яйцето, разбиваме на сняг белтъка, а жълтъка объркваме с заделеното 1/3 мляко.

Събираме двете смеси, разстиламе отгоре и накъсваме парченца масло.

Печем сочната баница със сирене в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. или до апетитен цвят.

Веднага след като, я изкараме я обръщаме надолу върху купички за крем карамел например. Оставяме пухкавата баница да се охлади.

Моята баница Пухкавелка е много вкусна закуска за гладници! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: