Толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини

20/03/2020
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач171575351
"Толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини - една специална вечеря, която сервираме с удоволствие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За пилафа
  • булгур - 1 ч.ч.
  • мазнина - 5 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
  • маслини - 150 г обезкостени
  • за рибата
  • толстолоб - 6 котлета
  • царевично брашно
  • мазнина - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се заемете с приготвянето на пилафа. Запържете нарязания лук в мазнината.

Добавете булгура, доматеното пюре, черен и червен пипер, сол на вкус и залейте с 1 ч.ч. пилешки домашно приготвен бульон.

Варете 5 минути на силен огън. Отстранете от котлона, прибавете обезкостените маслини и похлупете.

Сервирайте с вкусната пържена риба след 30 мин .

През това време изпържете котлетите толстолоб.

Порциите риба измийте отцедете и посолете. След това оваляйте в царевичното брашно и изпържете в гореща мазнина до готовност.

Извадете върху домакинска хартия за отстраняване на излишната мазнина от вкусния пържен толстолоб.

Сервирайте рибата с пилафа, поръсете със счукани орехи, украсете с маслини.

Вкусно да ви е с този толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: