Панирани карначета

18/03/2020
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак143293531
"Не е нужно да сте виртуози в кухнята, за да приготвите тези панирани карначета - давайте смело и ще блеснете пред всички гости "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • карначета - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 200 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карначетата се измиват и нарязват на парчета с дължина за едно навито карначе.

Всяко парче се навива на руло стегнато и се закрепя с дървен шиш за печене. Всеки шиш се разделя на две и половината се ползва за едно навито карначе.

Навитите карначета се намазват от двете страни с олио и се слагат в тава - решетка, при липса на тава - решетка се нареждат върху хартия за печене.

Пекат се 30 мин на 220 градуса.

Яйцето се разбива на пяна.

Всяко изпечено карначе се потапя в яйце, после в брашно и пак в яйце, като се пържи в сгорещено олио.

Гарнирайте вашите панирани карначета, както пожелаете.

Ласен аламинут, който може да се изпълни и от неопитни в кухнята.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: