Пълнен шаран с ориз, боровинки и фъстъци

18/03/2020
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач171575351
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се със студена вода, изцежда се и се подправя със сол.

В дълбок тиган се задушава ситно нарязаният лук и щом омекне, към него се прибавя оризът. Запържва се, докато стане прозрачен.

След това плънката за пълнен шаран се овкусява със сол и черен пипер и към нея се добавят предварително накиснатите във вряла вода и отцедени боровинки, както и натрошените печени фъстъци.

С получената плънка се пълни вътрешността на шарана.

Приготвеният шаран с плънка се поставя в тава, залива се с малко бяло вино, подреждат се покрай нея свежи билки и се покрива с фолио.

Пече се около 40 минути при 200 градуса с фолиото и след това още 10 минути без фолио.

Пълненият шаран с ориз, боровинки и фъстъци се сервира с гарнитура по избор.

Забележка: Продуктите за плънката на шарана зависят от големината на рибата.

В случая на мен ми беше в повече и напълних 3 домата.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: