Ципура на жар

16/03/2020
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач228824123
"Вече си представяме невероятния вкус на ципурата на жар - любим начин за приготвяне на риба "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от страничните, гръдната и коремните перки. Осолете отвън и отвътре. Намажете със зехтин.

Поставете в коремчетата стиска магданоз.

Увийте всяка приготвена ципура в плътна хартия /най-добре от торба за пазаруване/ и запечатайте като пакетче. По-лесно става с телбод по краищата.

Намокрете с вода рибата в хартия. Заровете пакетчетата в жарта за около 10-15 мин.

Сипете си чаша студено сухо бяло вино и опитайте вашата печена риба на жар.

Наздраве с тази вкусна ципура на жар! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: