Сьомга Тандури

17/03/2020
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру15786484805
"Сьомга Тандури - божествено приключение за небцето "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесете киселото мляко със сока от половината цитрус. Настържете към него джинджифила и чесъна на фино ренде и добавете ситно накълцаните листа от кориандър и магданоз. Подправете соса Тандури със стритите гвоздейчета карамфил, индийско орехче и куркума.

2. Намазнете леко дъното на тавичка, поставете кръгчета от половината ви останал цитрус и разположете отгоре филето от сьомга, почистено от костици и с кожата надолу. Намажете обилно с по-голяма част от приготвения сос - марината за риба. Остатъка заделете и към него нарежете на ситно червения лук.

3. Оставете рибата за 4 часа в хладилник, както и заделения сос, за да се маринова в него последно добавения лук.

4. Загрейте фурната до 200 градуса.

Сложете рибата да се пече за около 25 минути. Това време е подходящо за филе от сьомга, което е от голяма риба и в най-дебелата си част е 4-4.5 см.

За по-тънки филета, намалете минутите. Те могат да варират и според предпочитанията ви, но винаги е за предпочитане една сочна, крехка и леко розова в средата сьомга. За това не прекалявайте с печенето.

Важно е също слоят от покривната смес да е равномерен и тънък.

5. Поднесете сьомгата Тандури топла, акомпанирана със още от соса и по желание резени лимон. Може да добавите към печената сьомга и един хубав ориз.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: