Хачапури с кашкавал на тиган

15/03/2020
Мария Симова
отМария СимоваГуру119260117516
"Хачапури с кашкавал на тиган - ще искате и за из път "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо101 312
  • Преглеждания за месеца11707
  • Преглеждания за седмицата17867
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата. Добавете захарта, солта и яйцето, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете брашното и разбъркайте, добавете олиото и замесете меко тесто за класически питки хачапури.

Разделете тестото на 4 еднакви по големина топки, всяка топка разточвате на тънка кора. Завийте корите и си пригответе плънката. Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде, добавете яйцето и щипка черен пипер, разбъркайте и от сместа оформете 4 еднакви топчета.

Поставете топчетата плънка в средата на корите, защипете краищата на бохча и оформете малка питка. Всяка питка разточете внимателно на кора според големината на тигана ви. При точенето плънката се разпространява заедно с тестото равномерно.

Нагрейте тигана и го намажете с малко масло, поставете една от пълнените питки и покрийте тигана с капак. Печете до златисто кафяв цвят на питката и обърнете от другата страна. Намажете изпечената страна с масло и покрийте с капака, да се изпече и от другата страна.

Така процедирате с всичките 4 хачапури с кашкавал. След като ги вадите от тигана, намажете и ненамазаната страна с масло. Меки, бързи, лесни и невероятно вкусни хачапури! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: