Зелеви сарми с кайма

21/08/2013
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"С повод и без повод зимата ще се разлюти, ако в дома ви няма зелеви сарми "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции25
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо147 326
  • Преглеждания за месеца3976
  • Преглеждания за седмицата1117
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо попарете зелевите листа, за да омекнат.

Може да приготвите сармите в 2 варианта - със запръжка или без. Ако не искате да пържите, смесете ситно нарязания лук, настърганите домати и моркови, ориза, мазнината, червения- и черния пипер, кимиона и сол на вкус с каймата. Със сместа напълнете сармите.

Вторият вариант е да запържите продуктите в тази последователност в сгорещената мазнина. Завитите зелеви сарми с кайма се подреждат в тенджера, заливат се с вода или бульон от месо, притискат се с чиния и се варят, докато останат на мазнина.

Забележка: Вместо кайма може да използвате накълцано ситно месо. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 12 гласували
5 4
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: