Задушен сафрид с домати по воденичарски

25/02/2020
Георги Чечев
отГеорги ЧечевНовак1481
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме половината от доматите, а след това ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязаните домати и ситно нарязания магданоз поставяме в тавичка.

Отгоре подреждаме почистената риба, а върху нея останалите домати, нарязани на филийки.

Добавяме захарта, растителното масло, черния пипер, виното, кравето масло, нарязано на малки парченца, и лимоновия сок.

Задушаваме ястието със сафрид около 1 час, като от време на време леко го разклащаме. В началото можем да го покрием с капак, по наша преценка.

Готовия задушен сафрид с домати по воденичарски поднасяме със ситно нарязан магданоз и с гарнитура от задушени картофи.

Готовата задушена риба е подходяща за никулденската трапеза.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: