Задушена риба със сметана

27/02/2020
Георги Чечев
отГеорги ЧечевНовак1481
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме рибените филенца, поръсваме ги с част от лимоновия сок и малко растително масло и ги оставяме да отлежат 30-40 минути.

След това ги овалваме в брашното и леко ги запържваме (глазираме) в останалото растително масло.

Подреждаме филенцата в тавичка и ги поръсваме с останалия лимонов сок, галетата и настъргания кашкавал.

Заливаме със сметаната и върху нея поставяме парченца краве масло. Задушаваме ястието във фурна на умерена температура.

Поднасяме готовата задушена риба със сметана с гарнитура от задушени картофи или богата витаминозна салата.

Опитайте тази рецепта за задушена скумрия - ще ви се услади! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: