Кавърма със свинско месо

23/02/2020
Мария Симова
отМария СимоваГуру119260117516
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г шарено
  • краве масло - 3 с.л.
  • лук - 5 глави
  • гъби - 250 г
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото, нарежете на малки парчета (ивици или кубчета). Запържете свинските хапки в разтопеното масло за около 10 минути.

Прибавете почистения и нарязан на полумесеци лук с много малко количество вода и задушете до омекване.

Прибавете гъбите, виното и поръсете черния пипер и чубрицата.

Посолете на вкус и поставете тавата с апетитната свинска кавърма в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Кавърмата със свинско месо печете до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: