Емпанада с лук и риба тон

18/02/2020
Hristo-Y-Moni
отHristo-Y-MoniЧирак57
"Емпанада с лук и риба тон - нетърпеливи сме да я опитаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 7 г суха
  • краве масло - 40 г
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 550 г
  • за плънката
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • лук - на вкус /повече/
  • домати - 1 бр. рендосан
  • сол - на вкус
  • риба тон - 1 бр. консерва
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително вкусна и сочна емпанада с много плънка и малко тесто.

Замесвам тесто с всички продукти за него и оставям да втаса 90 мин. Разделям тестото на 2 части и разточвам на правоъгълник.

Преминавам към приготвяне на плънката за емпанадата.

Нарязвам на едро много лук, една червена чушка и една зелена и изпържвам до омекване.

Слагам и един рендосан домат и сол на вкус. Оставям да изстине, докато приготвя тестото.

Върху разточеното на правоъгълник тесто около 1.5 см слагам от плънката и отгоре подреждам филе риба тон от консерва.

Захлупвам с другата част от тестото, оформям краищата, намазвам с разбит жълтък и пека приготвената емпанада на 180°C.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: