Винен кебап в гювеч

16/02/2020
Потребител#246822
отПотребител#246822Новак1022
"Ще нахраним всички у дома с вкусен винен кебап в гювеч "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 939
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г (по избор)
  • лук - 5 глави
  • вино - 200 мл
  • доматено пюре - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 150 г
  • универсална подправка - 10 г на Маги за винен кебап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на еднакви по големина късчета и в нагорещен тиган ги запържваме, да се запечатат хубаво от всички страни (да хванат лека коричка).

В глинения гювеч на дъното сипваме малко олио и застиламе лука, нарязан на едри филийки.

Върху лука нареждаме месото, поръсваме със сол, черен и червен пипер, подправка за традиционен винен кебап и заливаме с виното и доматеното пюре.

Печем на 220 градуса за 1 ч. и 30 минути. Оризът сваряваме за гарнитура на кебапа, овкусен само с малко сол и черен пипер на вкус.

Вкусен селски кебап, с който ще зарадвате цялото семейство! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: