Бърза и пухкава содена питка

23/12/2018
казакова
отказаковаНовак
"Питките се замесват не само с брашно, но също и с любов и нежност, за да станат наистина вкусни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо706 217
  • Преглеждания за месеца2313
  • Преглеждания за седмицата3710
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата, 2 ч. ч. брашно, слага се в тава и се прибавят бакпулвера, сол и захар.

Добавят се 3-4 с. л. олио към кипналото кисело мляко. Бърка се хубаво, като се прибавя още брашно, горе - долу около 1 пакет брашно е необходимо.

Изважда се от тавата и се меси до меко тесто върху набрашнена повърхност.

Слага се в намазнена тава, надупчва се с вилица и се слага в студена фурна. Фурната се загрява до 200 градуса, след което се намалява на 180. Пече се питката около 20 - 30 мин.

Отгоре содената питка се намазва с разбърканото яйце и се запича още няколко минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4.1
Общо 66 гласували
5 31
4 20
3 4
2 11
1 0
Дай твоята оценка: