Картофен терин с рататуй

10/01/2020
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniИноватор330503911
"Този картофен Терин с рататуй трябва непременно да го снимаме за фейсбук преди да го хапнем "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо852
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете ги в съд със студена вода, добавете 1 с.л. сол и сварете докато омекнат. Готовите картофи пасирайте с преса.

Към тях прибавете едно яйце, настъргания пармезан, кравето масло и прясното мляко. Объркайте продуктите добре. Нарежете всички зеленчуци на малки парчета. Лука наситнете много на дребно.

Сложете първо лука и пиперките в тиган със загрята мазнина, след 5 мин. добавете останалите зеленчуци, добавете дафиновия лист, подправете с щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и задушете за 8-10 мин. Трябва да останат леко хрупкави, но не сурови.

Намаслете продълговата форма за кейк и посипете обилно с галета. Излишната изтръскайте.

Изсипете картофеното пюре във формата и оформете улей в средата, като се стараете дъното и стените да са равномерно покрити с пюре.

Изсипете в оформения улей готовия рататуй. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна до златиста коричка.

Изчакайте изпечения терин да се охлади напълно и след това обърнете в подходяща чиния! Ако са ви останали зеленчуци, може да ги сложите върху готовия терин!

Да ви е сладко с този страхотен Картофен терин с рататуй! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: