Сос за пържоли с гъби, вино и топено сирене

02/01/2020
Sunny Petkova
отSunny PetkovaНовак242633
"За да приготвите най-вкусните пържоли, имате нужда от най-вкусния сос за тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 332
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват, измиват и нарязват на филии.

Изсипете ги в 1 л вряща вода. Добавете виното, солта и пипера. Всичко ври 30 минути и след това гъбите се изваждат от бульона.

В друг съд се разтопява маслото и брашното се запържва в него. Много бавно се добавя гъбеният бульон и се разрежда, докато не стане не много гъста хомогенна смес.

Добавяме топеното сирене и бъркаме, докато се разтвори в соса. Накрая добавяме и гъбите и оставяме да поври около 10 минути.

Овкусените пържоли могат да се залеят с вече готовия гъбен сос и да се опекат в закрит съд във фурната за около 30-40 минути на 180 градуса.

А може и вече готовите меса да се полеят със соса за пържоли с гъби, вино и топено сирене и да се сервират с гарнитура.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: