Постен боб с нахут плакия

24/12/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру15786484807
"Бърза и вкусна вечеря от постен боб с нахут плакия, която ще се хареса на цялото семейство "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесъна, чушката и целината се смилат или кълцат на много ситно.

Морковът се реже на кубчета.

Олиото се загрява и в него се задушава първо моркова, след това се слагат смлените зеленчуци.

Когато останат на мазнина, се сипват доматите и двата вида червен пипер - сладък и пушен. Бърка се до сгъстяване.

Налива се около чаша и половина (чаена) водичка и малко лимонов сок, добавят се боб и нахут - не трябва да са разварени, а по-твърди.

Подправя се със сол, джоджен и черен пипер и всичко се прехвърля в тавичка от йенско стъкло или глинена.

Пече се на 200-210 градуса до извиране на течността, като ако все още бобът и нахутът са твърди се долива течност, докато омекнат хубаво.

Топлото ястие от боб с нахут плакия се поднася поръсено с пресен, едро накълцан магданоз. Може да се консумира и студено.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: