Панирано филе от тилапия

06/12/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф86026011681
"Ако досега не сте опитвали тилапия, голяма грешка - поправете я, приготвяйки си панирани филенца от вкусната риба "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 156
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тилапия - 6 филета, охладени
  • сол
  • пипер меланж
  • лайм - кората от ½ плод
  • растителна мазнина за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1/2к.л.
  • галета
  • тарос - 1 - 2 с.л., изсушена билка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме добре охладените филета тилапия. Поръсваме ги със сол, пипер и настърганата лимонова кора.

Поставяме ги в тавичка, покрита със стреч фолио, и прибираме в хладилник за около час.

Изваждаме рибата и я подсушаваме отново от отделилата се от солта течност.

В пасатор-купа поставяме брашното, бирата, жълтъците, бакпулвера и малко сол. Пасираме съставките.

Отделно разбиваме на сняг белтъците и ги прибавяме към панировката, като ги смесваме внимателно с останалите съставки.

Консистенцията на сместа трябва да е на гъсто палачинково тесто.

Потапяме филето от тилапия в панировката и овалваме в галетата.

Към нея сме прибавили от изсушената подправка, за да я овкусим допълнително.

В тиган с нагорещена мазнина панираме филетата.

Поставяме панираната риба върху кухненска хартия, която сменям два пъти. Държим рибните филета на топло, близо до котлон.

Поднасяме панираното филе от тилапия гарнирано с пържени картофки и панирани рулца от раци.

Овкусяваме с лимонов сок.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: