Малка хрупкава мерлуза с картофено пюре

05/12/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф834544493
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • мерлуза - 1 кг дребна
  • царевично нишесте - 100 г
  • брашно - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони
  • за картофеното пюре
  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мерлузата и я изчистете от червата. Подсушете я добре.

Посолете, поръсете с черен пипер и оставете така за половин час.

Загрейте тиган с мазнина. Оваляйте дребната риба в двата вида брашно и изпържете до златисто.

Направете картофено пюре, като обелите картофите. Нарежете ги на средни парчета. Сложете ги в тенджера, налейте вода и варете до готовност с малко сол.

Извадете и изцедете картофите още докато за топли. Сложете кравето масло и разбъркайте до пълното му усвояване. Налейте прясното мляко. Сложете подправките и с преса за картофи намачкайте пюрето.

Сложете пържената риба в голяма чиния в едната част, а другата шприцовайте с шприц на розички.

Сервирайте мерлузата с картофено пюре веднага.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: