Хек с доматен сос и чесън

16/10/2011
Леля Йорданка
отЛеля ЙорданкаНовак
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1-2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 109
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се подправя с лимона , зехтина, черния пипер, и скилидките чесън. Така наложена рибата се оставя да престои няколко часа.

През това време приготвяме соса , като пасираме доматите. Към тях прибавяме доматеното пюре и малко зехтин и оставяме да изври. Когато сосът се сгъсти се добавят и ригана и магданоза, малко сол и черен пипер. Почти накрая се добавя и пресния чесън.

Филето от хек се приготвя по - желание. То може да бъде изпържено, приготвено на скара или дори задушено, но във всички случай залята със соса. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: