Филета от треска с картофена коричка

05/12/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак311503611
"И това ако не е ТОП чиния - филета от треска с картофена коричка, сервирани с броколи - ако желаете да превърнете деня в специален "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една от най-често правената рецепта в къщи.

Може да се използват филета от друга риба, но съм забелязала, че най-хубава става с филе от треска.

Осолете и овкусете с щипка черен пипер филетата. Настържете на по-едро ренде картофите.

С остър нож накълцайте игличките розмарин и двете скилидки чесън. Кълцайте ги заедно, докато станат на каша.

С получената ароматна смес овкусете настърганите картофи. Полейте със зехтин и объркайте.

Застелете дъното на голяма тава с парче хартия за печене. Разстелете половината от картофите.

Отгоре наредете рибните филета и покрийте с останалите картофи. Изпечете на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар на печената риба.

Поднесете филетата треска с картофена коричка с броколи на пара!

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: