Чеснова супа с жълтъци

23/07/2013
LiLi
отLiLiНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 146
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • вода - 1.5 л
  • зехтин - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии бял
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме за няколко секунди доматите във вряла вода, след което ги обелваме и нарязваме на филийки.

Загряваме зехтина и запържваме в нето счуканите скилидки чесън до златисто. Прибавяме доматите, филиите хляб, на които сме махнали кората и пържим още 3-4 минути, след което заливаме с 1.5 л студена вода. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме супата да кипне, намаляваме котлона и варим още 10 минути на умерен огън.

Отстраняваме от котлона, оставяме я да се поохлади и застрояваме с разбитите жълтъци.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: