Пълнени тиквички с ориз и кайма

20/11/2019
Кристина
отКристинаНовак19
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се разполовяват и всяка половинка се издълбава с лъжица. Вътрешността на тиквичките се нарязва на ситно, защото ще се добави към плънката. Може да използвате една част от вътрешността, останалото да добавите към супа или друго ястие.

Каймата се смесва с подправките (кимион, чубрица, черен пипер).

Лукът се нарязва на ситно, а морковите се настъргват. Зеленчуците се запържват в малко мазнина и след това към тях се добавя каймата. Когато и тя се позапържи, се слагат доматът (настърган), издълбаната част от тиквичките (нарязана на ситно) и оризът.

Разбърква се за 1-2 минути и се добавя топла вода. Сместа се посолява и се оставя на слаба степен на котлона до полуготовност на ориза (около 15 мин), като от време на време се разбърква и се долива вода при нужда.

Може да сложите в плънката чубрица, черен пипер или друга любима подправка.

Когато оризът е полусварен, се пристъпва към следващата стъпка от приготвянето на пълнените тиквички. Издълбаните тиквички се пълнят с получената смес.

Нареждат се в намазнена тавичка, на дъното на която се налива малко вода.

Завиват се с фолио и се пекат в предварително загрята на 200°C фурна за около 20 мин, след което се отвиват и пълнените тиквички с ориз и кайма се допичат за още 10 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: