Дизмана - турска питка със заливка

17/11/2019
Росица Петрова
отРосица ПетроваИноватор305901794
"Като я гледаме тази турска питка, направо бухваме и ние от кеф и нетърпение да я опитаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 967
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете на топло за 10-15 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното и добавете солта. Разбъркайте и направете кладенче. Добавете сместа с маята, топлото прясно мляко и олиото.

Омесете средно твърдо тесто. Оставете го на топло покрито с кърпа, за да втаса за 30-40 минути, до удвояване на обема.

След това разделете тестото на 3 части. Всяка една част разточете на плота, до образуване на широка лента.

Поръсете лентата с натрошено сирене. Навийте на руло и нарежете рулото на пънчета по 2-3 см ширина. Наредете пънчетата на разстояние едно от друго в тавичка. Изчакайте ги да втасат повторно за около 15 минути и после леко натиснете всяко пънче с пръсти.

Разбийте яйцата и прибавете към тях киселото мляко и олиото. Разбъркайте добре и с тази смес залейте питката.

Печете турската питка Дизмана в загряна фурна на 180 градуса за приблизително 40 минути, докато питката добие приятен загар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: