Спаначени крокети със синьо сирене

17/11/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру14286034380
"Сервирайте спаначените крокети с подходящ сос и ефектна презентация, защото това е ястие, което наистина впечатлява "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и го запържете до лек загар в зехтина. Добавете нарязания спанак, посолете и задушете, докато омекне и се слегне.

2. Сипете наведнъж брашното и бъркайте 1 минута, след което налейте топлото мляко на два-три пъти при непрестанно разбъркване до получаване на гъст Бешамел. Може да долеете и още мляко, ако е необходимо. Подправете с черен пипер, натрошете синьо сирене и гответе на слаб до умерен огън, без да спирате да бъркате интензивно, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

3. Дръпнете от огъня и покрийте със стреч фолио, така че то да прилепва плътно по крокетената смес, за да не се образува твърда коричка. Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2-3 часа до една нощ.

4. Пригответе си три чинии за панировката - едната с разбити с малко сол яйца, другата с брашно и третата с галета.

5. Оформете леко продълговати крокети, като взимате от стегнатата смес толкова количество, колкото се побира в затворена шепа. Ако ви лепне, намокрете дланите си. Овалвайте първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

6. Изпържете крокетите в загрято на умерен до силен огън обилно количество олио. Когато добият златист загар, изваждайте върху кухненска хартия, абсорбираща излишната мазнина.

7. Поднесете спаначените крокети със синьо сирене с любим сос и предпочитано питие.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: