Пържен ориз със спанак и гъби

17/11/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114867
"Ако постите или ви се хапва някакво безмесно ястие, предлагаме да опитате ориз с гъби и спанак "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо772
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете на котлона 1 л вода със сол в тенджера. Междувременно почистете лука, гъбите и спанака. Нарежете лука на ситно, гъбите на полумесеци и спанака на дребно.

След като водата заври, добавете ориз. Варете до готовност или около 25 мин. Отцедете и оставете да се задушава под капак. Междувременно загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете лука за около 2 мин.

Добавете гъбите и пържете около 15 мин., като разбърквате периодично. Овкусете с джинджифила и соевия сос. Пържете още около 5 мин. и добавете спанака.

Пържете още около 5 мин. и добавете ориза. Разбъркайте хубаво, за да се смесят продуктите и отстранете от котлона. Използвайте като гарнитура или хапнете като постно ястие този вкусен пържен ориз със спанак и гъби.

Ароматен и питателен пържен ориз! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: