Карфиол в сладко-кисел сос

17/11/2019
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач208713852
"Обичаме карфиол, но точно в тази рецепта чудесният вкус се дължи на сладко-киселият сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо471
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 - 1.2 кг, съвсем пресен
  • зехтин - 9 с.л. висококачествен
  • ябълков оцет - ½ ч.ч.
  • захар - 100 г
  • доматено пюре - 70 г, двоен концентрат
  • соев сос - 4 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно накъсайте карфиол на розички. Сварете го на пара за 4-5 минути и го извадете от съда.

В тенджерка сложете 1 с.л. зехтин, оцет, захар, доматено пюре, соев сос и сос Уорчестър.

Разбъркайте добре и оставете да заври. Размийте брашното в ½ ч.ч. студена вода и го добавете, като разбърквате.

Свалете соса от огъня, когато ви хареса на гъстота. Когато сервирате, поставете в чинията карфиолените розички, леко посолете, поръсете с черен пипер и 2 с.л. зехтин.

Отгоре щедро залейте със соса. По желание украсете карфиола в сладко-кисел сос със зеления. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: