Райска ябълка с прошуто

14/11/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф776484313
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • райска ябълка - 1 бр.
  • прошуто - 8 бр. слайс
  • редукция - 1 - 2 с.л. Педро Хименес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете райската ябълка. Разрежете през половината.

Всяка половинка на още половина и така, докато получите 8 равни резена.

Всяко парче обвийте хубаво в прошуто. Не забождайте клечка за зъби, защото не е необходимо.

При печенето крайната част сама ще се залепи.

В тиган сложете 1 с.л зехтин.

Загрейте го добре и сложете парчетата райска ябълка с крайната, завита част на прошуто надолу.

Изпечете в тигана до златисто от всички страни.

Подредете тапасите в чиния, полейте с редукцията и сервирайте веднага.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: