Моят портокалов кекс

13/11/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър23837612
"Прекрасен домашен кекс дебеланко с нежен портокалов вкус"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 015
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете добре формата, в която ще се пече кекса, с маргарин, масло или олио; приберете в хладилник.

Разбийте яйцата със захарта за около 8-10 минути. Дългото им разбиване ще помогне за получаване на по-пухкав кекс.

След което добавете портокаловия сок (прясно изцеден; в моя случай 2 портокала бяха достатъчни да получа 200 мл сок), 2 с.л. пълни с маргарин, олиото, киселото мляко и бакпулвера.

Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Изсипете сместа за кекса във формата и изпечете на предварително загрята на 170 градуса за около 40-50 минути.

Готовият портокалов кекс оставете да изстине обърнат и едва след като е изстинал, го извадете от формата.

Поръсете вашия портокалов кекс с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: