Палачинков сладкиш с райска ябълка

12/11/2019
"Нищо няма да кажем за този палачинков сладкиш с райска ябълка, просто ще вземем нож и вилица "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме палачинките. В купа разбиваме яйцата. Добавяме захарта, половината мляко, олиото и цялото брашно. Разбъркваме така получената кашичка хубаво и добавяме останалото мляко, солта, водата и бакпулвера. Разбиваме хубаво сместа с миксер.

Изпържваме тънки палачинки, като намазваме тигана с по малко олио. Оставяме ги настрани.

За плънката на палачинковата торта смесваме изварата, крема сиренето, захарта, ваниловата захар, бакпулвера и яйцата. Оставяме настрани.

Обелваме райските ябълки и ги нарязваме на парченца.

Намазваме тефлонова формичка с масло. Поставяме една палачинка. Върху нея на няколко места поставяме парченца масло.

Отгоре сипваме две лъжици от плънката и поставяме няколко парченца райска ябълка.

Поставяме следващата палачинка и повтаряме.

Така действаме до изчерпване на плънката. Най-отгоре завършваме с палачинка.

Разрязваме внимателно на кръст с остър нож и отгоре на палачинковия сладкиш с райска ябълка на няколко места поставяме парченца масло.

Печем палачинковия сладкиш на 200 градуса 25 минути.

След като сладкишът изстине го поръсваме с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: