Кекс с тиква и прясно мляко

14/11/2019
"Вкусен и пухкав кекс с тиква и прясно мляко, който би бил страхотна сутрешна или следобедна закуска "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • сол - 2 щипки
  • масло - 250 г
  • захар - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • мляко - прясно - 1 ч.ч.
  • брашно - 250 г
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване, или кокос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и почистваме тиквата. Настъргваме я и я посоляваме със сола. Разбъркваме и я оставяме за 15 минути настрани.

В купа разбиваме маслото със захарта на крем. Добавяме яйцата, млякото и канелата. Разбъркваме добре и сипваме брашното. Отново разбъркваме до хомогенност.

Изстискваме тиквата хубаво, за да остане суха, и я добавяме в сместа. Разбъркваме и изсипваме в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Печем на 200 градуса около 25 минути до златисто. Поръсваме готовия изстинал кекс с пудра захар или кокос.

Невероятен кекс с тиква и прясно мляко. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: