Панна котта с райска ябълка

09/11/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак248372581
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в студена вода.

В тенджерка налейте прясното мляко и сметаната. Подсладете с две супени лъжици захар. Ако обичате по-сладко, може да сложите три, но според мен добре узрелите райски ябълки са достатъчно сладки и няма нужда от повече захар.

Загрейте течността, като внимавате да не завира. Щом повърхността започне да пуши, отдръпнете съда от котлона.

Сложете омекналия желатин и бъркайте енергично, докато се разтвори.

Добавете пюрето от райски ябълки и прецедете през цедка.

Насипете течността в подходящи чашки. Когато панакотата се охлади преместете чашките в хладилник за да стегне желатина.

Преди да поднесете панна коттата с райска ябълка, потопете чашките за кратко в топла вода и обърнете в чиния.

Полейте с пюре от райска ябълка и сервирайте веднага!

Да ви е сладко с този много вкусен десерт с най-слънчевите есенни плодове! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: