Ябълкова бутер крем пита

09/11/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак248372581
"Десерт с ябълки, който ще ви остави без думи - просто защото ще бъдете заети да го хапвате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции18
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 321
  • Преглеждания за месеца2320
  • Преглеждания за седмицата323
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Сложете ги в тенджерка, добавете 1 с.л. бяло вино, 1 с.л. ром, 1 с.л. лимонов сок, 1 ч..л. канела и 4 с.л. кафява захар.

Сложете съда на котлона и гответе, докато ябълките омекнат или около 10 мин. Отстранете от котлона и охладете.

В друга тенджерка излейте прясното мляко, добавете разбитите със захар жълтъци, брашното, ванилията и настърганата лимонова кора.

Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате, докато кремът се сгъсти. Отдръпнете съда и охладете.

На дъното на тава 22 см застелете хартия за печене.

Поставете единия бутер лист. Надупчете дъното с вилица. Изсипете половината от крема, подравнете и отгоре разстелете ябълковата плънка.

Изсипете върху нея останалия крем и подравнете. От другия бутер лист си изрежете капаче, колкото да покрие крема.

Поставете го върху него, а краищата на първия лист прегънете на красиви дипли. Намажете тестото с прясно мляко.

По желание може да поръсите крем питата с кристална захар. Изпечете ябълковата бутер крем пита с крем на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Охладете ябълковия сладкиш напълно, преди да нарежете и да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: