Кавърма по копривщенски

08/11/2019
Sonya Simeonova
отSonya SimeonovaНовак421642
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца814
  • Преглеждания за седмицата245
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се изчистват, измиват и нарязват: гъбите и лука - на филийки, чушките, чесъна, моркова и доматчетата - на парченца.

Месото се нарязва на хапки с размера на един залък. Чугуненото тиганче се слага на котлона да се нагорещи хубаво заедно с олиото.

Внимателно се слагат парчетата месо да се запържат от всички страни, след което се добавят гъбите, морковите, чушките и чесънът, посолява се и се бърка до омекване на зеленчуците.

Кавърмата се разбутва в единия край на тиганчето, слага се лукът, поръсва се със захарта да се карамелизира леко, след което се обърква всичко, прибавят се останалите подправки и доматите.

Кавърмата по копривщенски се оставя се за още няколко минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: