Пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос

08/11/2019
Sonya Simeonova
отSonya SimeonovaНовак421642
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките пържоли се начукват леко, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Зеленчуците - лук, чушките, морков, пащърнак и чесън, се изчистват и нарязват на едри парчета.

Постават се заедно с пилешкия бульон и 1 ч.л. сол в тенджера да се сварят до готовност, след което всичко се пасира.

Сланината се нарязва на продълговати правоъгълни парчета.

На всяка пържола в края се слага парче сланина, лист салвия и щипка от сушените зеленчуци.

Навиват се на рулце, забождат с клечки за зъби, да не се развият, овалват се в брашно и се запържват от всички страни в загрятото олио.

След като се запържат, руладините се нареждат в тавичка, заливат се с пюрето от зеленчуците и се пече до готовност на месото на 180 градуса, около 1 час.

Добър апетит с тези апетитни пуешки руладини със сланина, салвия и зеленчуков сос. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: