Задушено агнешко в тенджера

06/11/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър316340
"Подбираме подходящите подправки, идеалното месо и правилния съд - това е формулата за перфектното задушено агнешко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, азиатската подправка, мащерката и чили.

Слага се в тиган с малко олио и се запържва. Запърженото месо се прехвърля в тенджера, а на негово място в тигана се запържат лъкът, чесънът, малко след това чушките.

След като омекнат, се прибавят нарязаните на едро картофи и доматите, нарязани на кубчета.

След като се позапържат зеленчуците, се прехвърлят в тенджерата при месото. Налива се около половин литър вода, прибавя се малко сол на вкус, тенджерата се похлупва и се оставя да се готви на слаб котлон за около два часа.

Когато е готово ястието от задушено агнешко, може да се поръси с нарязан на дребно магданоз.

Невероятно задушено агнешко в тенджера с екзотичен привкус! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: