Агнешко бутче с билки

05/11/2019
Sonya Simeonova
отSonya SimeonovaНовак421642
"Аромат на билки и вкус на агнешко - супер бутче за суперсили "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се измива, почиства и се, маха се дългият кокал, така че да остане само този под месото.

Слага се в подходяща тава, така че да се побере цялото, без да излиза извън нея, натрива се със солта и червения пипер от всички страни, налива се виното, нареждат се подправките отгоре и отстрани и се оставя на студено за няколко часа, покрито със стреч фолио.

Маха се фолиото, наливат се 3 ч.ч. вода, отгоре се поставят парченцата масло, завива се тавата с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 1 час.

След което градусите се намаляват на 160 и агнешкото печено се готви още около два часа, като от време навреме месото се полива със сока от дъното.

Накрая се маха алуминиевото фолио и печеното агнешко бутче се допича на горен реотан да хване коричка.

Поднесете агнешкото бутче с билки с гарнитура по избор.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: