Бърза пандишпанова торта

12/07/2013
Асмар
отАсмарНовак
"Бърз, вкусен, пухкав и лесен пандишпанов сладкиш, който се приготвя само за 15 минутки"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо148 005
  • Преглеждания за месеца2378
  • Преглеждания за седмицата2923
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • за глазурата
  • сметана - бита
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците. С помощта на миксер разбивате белтъците на гъст сняг. Като бъркате много внимателно добавяте малко по малко брашното.

След него добавяте и предварително разбитите със захарта жълтъци.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма за печене. Изпича се до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Готовия блат се оставя да изстине. Изважда се от формата и с помощта на подходящ нож се реже на 2-3 блата.

Всеки от блатовете се намазва със смес от бита сметана и/или любимото ви сладко. Завършваме намазването само с бита сметана. Може да залеете и с глазура по-желание.

Прибираме за 2 часа в хладилник и поднасяме.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Препоръчано по темата

Рейтинг

4
Общо 26 гласували
5 12
4 6
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Подобни рецепти