Агнешки кебап в кален гювеч

04/11/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак684
"Агнешко месце и куп полезни зеленчуци, събрани в гювеч - и това ако не е перфекното ястие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. В гювеча се разпределя маслото. Подреждат се парченцата месо и лукът, нарязан на парченца (ако е стар лук, се нарязва на кръгчета).

Запържва се леко и се осолява с черния пипер и солта. Прибавят се пиперките, нарязани на ивици и кубчета сварени картофи.

Залива се с половин чаша вода и се запича, докато поомекне месото от кебапа. Яйцата се разбиват с млякото и с получената смес се залива месото.

Печем агнешки кебап в гювеч още 10-15 минути. Сервира се топло. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: