Ябълков сладкиш с орехи и рикота

25/10/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniИноватор361594112
"За гости, за близки или за вас самите - ябълков сладкиш за ценители "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 505
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 180 г
  • захар - 120 г
  • рикота - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 70 г
  • ябълки - 1 бр.
  • орехи - 60 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • портокалова кора - настъргана
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа сложете яйцата и захарта. Разбийте с миксер на пухкав крем.

Добавете рикотата и излейте разтопеното и леко охладено краве масло.

Бъркайте с дървена лъжица до хомогенизирането на сместа.

Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. На малки порции го прибавете към течната смес.

Добавете едро нарязаните орехи. Ароматизирайте с настърганата кора на един портокал. НЕ заменяйте с лимонова!

Застелете форма 22 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.

Нарежете ябълката на резени. Подредете я върху сладкиша, а в средата сложете цели орехови ядки.

Изпечете сладкиша с ябълки на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Поръсете изпечения ябълков сладкиш с орехи с пудра захар!

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: