Солен кекс със спанак и извара

22/10/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру249986494820
"Чудесна идея е да поднесете този солен кекс с айрян, не мислите ли така "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио и се задушва ситно нарязан лук да омекне.

Добавя се замразен спанак, разбърква се, да се разтопи, и се смеси с лука.

Сваля се от котлона и прехвърлям в друг съд да се охлади по-бързо.

В купа се разбиват яйцата с малко сол и черен пипер. Добавям извара, разбърквам добре. Прибавя се охладеният спанак и брашното с бакпулвера.

Отново се разбърква да се получи като кексово тесто и сипваме в тавичка с диаметър 24 см намазнена с мазнина.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C, докато сместа стегне около 25-30 минути.

Изважда се и след 5 минути се нарязва и сервира.

Много вкусно и бързо се приготвя този солен кекс със спанак и извара! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: