Лазаня с броколи и сирена

21/10/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру13885954304
"Къде да се похвалим, че приготвихме най-изумително вкусната лазаня на света "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разчленете броколите и отстранете твърдият кочан в основата. Розичките сварете в леко подсолена вода за 10 минути и след това накълцайте на ситно.

2. Сложете корите за лазаня в топла вода, за да се хидратират 15-20 мин, по възможност разпределени в два съда, за да не са на купчина. Водете се и по инструкциите на опаковката, защото има различни видове. Аз използвам марката Italiamo от Lidl.

3. Пригответе си смес от сирена, като натрошите или смачкате с вилица синьото и овчето сирене с рикотата. Към тях настържете половината проволоне и разбъркайте.

За другата част от плънката към накълцаните броколи добавете зехтина и ситно накълцаният див лук.

4. Заемете се с Бешамела, като загреете маслото на слаб до умерен огън. Сипете брашното и бъркайте 2-3 минути, докато ароматът на сурово изчезне и заухае приятно. Тогава налейте на няколко пъти или тънка струйка горещото мляко, разбивайки непрестанно с телена бъркалка. Добавете сол, индийско орехче и бял пипер и бъркайте на слаб огън до сгъстяване.

5. Разпределете 3-4 лъжици от готовият Бешамел върху дъното на правоъгълна тавичка с размери 28-30/18 см. Полагайте по три кори за лазаня, внимавайки като ги взимате от водата, да не са слепнали и да се счупят.

Между корите разпределяйте от броколите, сирената и накрая Бешамел, пак кори и така до изчерпване на продуктите. Последните кори само залейте с Бешамел и поръсете с останалото проволоне или моцарела.

6. Печете лазанята на 180 градуса в предварително загрята фурна около 25-30 минути или до златист загар. Накрая може да увеличите до 190 градуса, за да се образува хубава коричка.

Поднесете тази ароматна лазаня с броколи и сирена топла и ѝ се насладете.

Добър апетит!

Съвет: За да бъде още по-сочна, може да направите повече бешамел , като увеличите продуктите за него.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: