Мусака по гръцки

20/10/2019
"Чудим се дали в Гърция на муската по гръцки не ѝ казват просто мусака "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 349
  • Преглеждания за месеца422
  • Преглеждания за седмицата183
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на ленти по 1 см, осоляваме и оставяме да се отцедят. След това леко ги запържваме и ги оставяме на кухненска салфетка да попие излишната мазнина.

През това време приготвяме плънката: запържваме нарязания на полумесеци лук и след това добавяме каймата. Запържваме я и когато е готова добавяме доматения сок. Оставяме да покъкри 5 минути и добавяме наситнените чесън и магданоз.

Картофите и доматите нарязваме на шайби.

Редим мусаката: първи ред патладжани, след това картофи, плънка и отгоре кръгчета домат. След това редим отново картофи, плънка и най-отгоре патладжани.

Печем мусаката на 180 градуса около 20-25 минути.

Всички продукти за заливката се разбиват и се залива готовата мусака. Запичаме още 10 митути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: