Домашен ябълков сайдер

23/10/2019
Румяна Сакалийска
отРумяна СакалийскаНовак13192061
"Една ябълка на ден може да ви опази от лекаря, но далеч по-приятно е да опитате да постигнете същия успех с ябълков сайдер "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ябълките на едри парчета и ги почистваме от семките, портокалите обелваме и нарязваме на парчета. В голяма тенджера слагаме плодовете, подправките и захарта, заливаме с вода и оставяме да заври на висока температура.

След като водата заври, намаляваме на средна температура и оставяме да къкри, докато ябълките омекнат добре.

След като плодовете омекнат, сваляме тенджерата от огъня и оставяме да се охлади, изваждаме плодовете и ги претриваме през ситна цедка. Полученото плодово пюре връщаме обратно в тенджерата.

Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона на средна температура за около 40 минути.

След като сайдерът се охлади, го прецеждаме и го наливаме в бутилки или голяма кана. И го слагаме в хладилника за 5 дни, след което е готов за консумация. Може да го сервирате като коктейл с лед или да го затоплите като чай.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: