Овчарски пай стъпка по стъпка

09/10/2019
Н.Акифова
отН.АкифоваПомощник Готвач12961311
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца520
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, режем лука и моркова на ситно и запържваме в тиган с малко мазнина.

След като омекнат, добавяме грах и кайма и запържваме още. Към края добавяме един домат, нарязан на малки кубчета, и прибавяме сол и черен пипер.

Сварените картофи ги намачкваме хубаво и добавяме вътре сметана, може и мляко още, прибавяме сол и бял пипер и разбъркваме добре.

Взимаме тава за печене изсипваме сместа с каймата вътре и с вилица хубаво натискаме, за да стане гладко и добавяме разбърканите картофи със сметана (картофено пюре).

Печем овчарския пай на 180 градуса за около 30 минути. Отгоре поръсваме рендосан кашавал и печем нашия овчарски пай стъпка по стъпка още за 10 минути.

Сервираме запеканката с кайма топла.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: