Дип от карфиол

09/10/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру13225714137
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола в равни количества прясно мляко и вода с малко сол за 8 минути. Отцедете и оставете да изстине и се отцеди много добре.

Когато е готов, попийте със кухненска хартия останалата по него влага.

Сложете в купата на блендер или пасатор сирената, чесъна, розмарина, лютия пипер, цеденото мляко, карфиола и зехтина.

Посолете на вкус и смелете или пасирайте до желаната от вас степен дипа от карфиол.

Украсете със листенца пресен магданоз и поднесете този дип със хрупкави гризини, препечени филийки или свежи зеленчуци на пръчици (моркови, краставици, чушки..)

Добър апетит!

Свежи зеленчуци на пръчици, препечени филийки или гризини за поднасяне[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: