Пюре от карфиол

09/10/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру13225714137
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца598
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на розички и се накълцва или смила в блендер.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета от максимум 1 см.

Празът се реже на тънки колелца. Добре е да се използва само бялата част, затова, ако стръкът ви е по-малък, използвайте бялата част от два стръка праз.

Зеленчуците се заливат с прясно мляко, добавя сол и маслото и се варят при често разбъркване 30 минути.

Когато са готови, се добавя индийско орехче на прах и се пасира до гладко пюре от кафиол.

Пюрето от карфиол е идеално за самостоятелно предястие или за гарнитура към дивечови меса.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: